VIDEO MARKETING

Αυτή είναι η ουσία του Video Marketing, μια στρατηγική που βλέπει προς τα εμπρός και ενσωματώνει ένα ενδιαφέρον βίντεο σε όλες τις καμπάνιες του Digital Marketing. Όλα τα ενημερωτικά μηνύματα, οι δημοσιεύσεις στα social media και μαζί με τα βίντεο θα πρέπει να συνεργαστούν για να δώσουν χαρακτήρα στην επιχείρησή σας, να επικοινωνούν με το κοινό σας και να τους δώσουν τις απαντήσεις που χρειάζονται.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από την ανάπτυξη της πελατειακής σχέσης, έως την προώθηση της επωνυμίας, των υπηρεσιών ή των προϊόντων σας. Επιπλέον, χρησιμεύσει ως μέσο για να παρουσιάσει τις οδηγίες, να προωθήσει μαρτυρίες πελατών, live εκδηλώσεις και να δώσει viral περιεχόμενο.

Με έξυπνη στόχευση, ένα αξιοπρεπές video που να παρακινεί τον χρήστη και επιλέγοντας το κατάλληλο κανάλι, τα video μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα σε σχέση με τις άλλες μορφές διαφημίσεις και μάλιστα με πάρα πολύ χαμηλότερο κόστος!

Είναι φανερό πως το video marketing δεν είναι μια εφήμερη μόδα που θα ξεχαστεί γρήγορα. Αναπτύσσεται κάθε μέρα και περισσότερο, η παρακολούθηση του οποίου στη σημερινή εποχή των smartphones, αποτελεί τον κυρίαρχο τρόπο παρουσίασης προϊόντων ή υπηρεσιών για τα επόμενα χρόνια.

Video trends

Ένας ιστότοπος είναι 53 φορές πιο πιθανό να φτάσει στην πρώτη σελίδα του Google εάν περιλαμβάνει βίντεο.

( Insivia )

Το 97% των επιχειρήσεων λένε ότι το βίντεο έχει βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

( Hubspot )

6 στα 10 άτομα προτιμούν να παρακολουθούν βίντεο στο διαδίκτυο από την τηλεόραση.

( Google )

Από το 2022, σε απευθείας σύνδεση βίντεο θα αποτελούν περισσότερο από το 82% του συνόλου της κίνησης καταναλωτή στο Διαδίκτυο – 15 φορές υψηλότερη από ό, τι ήταν το 2017.

( Cisco )

Οφέλη του Video Marketing

Σύνδεση με το κοινό σας

Το βίντεο είναι η γέφυρα που συνδέει αυτό που λέτε με ποιοι είστε πραγματικά, επιτρέποντας στους πελάτες να σας γνωρίσουν πραγματικά. Είναι ένα εξαιρετικά οπτικό και ακουστικό μέσο δηλαδή κάνει ότι δεν μπορεί να κάνει το κείμενο. Δημιουργεί μια άμεση, πραγματική και αυθεντική οδό αλληλεπίδρασης και σύνδεσης με το κοινό, που συχνά μπορεί να αντιδρά και να σχολιάζει σε πραγματικό χρόνο. Οι χρήστες το λατρεύουν και το αποδεικνύουν από τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά παρακολούθησης σε όλες τις πλατφόρμες YouTube, Facebook, Vimeo και άλλα.

Βελτιώνει το SEO

Η ποιότητα και το περιεχόμενο ενός βίντεο μπορούν να βελτιώσουν εντυπωσιακά το SEO του ιστότοπού σας, ενισχύοντας τις επισημάνσεις “μου αρέσει” οδηγώντας τους θεατές στην ιστοσελίδα σας και αυξάνοντας την επισκεψιμότητά του καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Το κανάλι YouTube ανήκει στην Google, οπότε είναι σημαντικό να δημοσιεύουμε τα βίντεό στο YT και να προσθέτουμε ετικέτες με λέξεις-κλειδιά / βασικές φράσεις!

Στοχευμένοι χρήστες

Προσελκύετε στον ιστότοπο σας χρήστες οι οποίοι ενδιαφέρονται άμεσα για το βίντεο σας γιατί έψαξαν στις μηχανές αναζήτησης για απάντηση στο πρόβλημα τους και βγήκατε στα αποτελέσματα.

Video Marketing Προκλήσεις

Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη πρόκληση του Video Marketing για το 2021 είναι ο σχεδιασμός: Πώς να δημιουργήσετε μια σταθερή και αποτελεσματική στρατηγική Video Marketing, πώς να δημιουργήσετε περιεχόμενο που αρέσει στο καταναλωτικό κοινό και πώς να δημιουργήσετε ελκυστικά video που θα κοινοποιούνται.

Αν θέλετε το Video Marketing να έχει αποτελέσματα τότε είμαστε κοντά σας να σχεδιάσουμε, να δοκιμάσουμε, να αναλύσουμε και ίσως να ξαναδοκιμάσουμε! Ναι, ο στόχος των video σας είναι να πείτε την ιστορία σας και να προσελκύσετε τους πελάτες σας, αλλά η δημιουργία, η διαχείριση βίντεο και η σωστή στρατηγική Video Marketing δεν είναι εύκολη και σίγουρα θα χρειαστείτε τη γνώμη των ειδικών.